ورزش، بهترین راه افزایش اعتماد به نفس
ورزش، بهترین راه افزایش اعتماد به نفس : شرایط سالم جسمانی و تناسب ابتدایی بدن ،در یک انسان میتواند بازخوردهای مناسبی را برای او فراهم کند.
به مرور زمان این موضوع موجب میشود که از اطرافیان خود بازخوردهای مثبتی را دریافت کنند و این بازخوردها موجب بالا رفتناعتماد به نفس او میشود.
با ورزش کردن آمادگی جسمانی فرد افزایش پیدا میکند و این موضوع در تعاملات اجتماعی او هم تاثیر میگذارد.
به طور مثال وقتی یک فرد با پیادهروی زمان بیشتری راه میرود این کار تحمل او را برای دیگر کارهای روزانه بیشتر میکند؛ به همین جهت بهطور کلی گفته میشود که ورزش کردن میتواند باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شود.
در طول زندگی افراد را وادار کنیم که تمرینات جسمانی انجام دهند تا تناسب جسمانی پیدا کنند.
تاثیر ورزش در مواجهه با مشکلات
انسان برای فکر کردن نیاز به اکسیژن دارد و افرادی که ورزش میکنند دارای توان بیشتری در شُش و ریههایشان هستند و میتوانند اکسیژن را سالمتر به مغز خود برسانند.
به همین دلیل گفته میشود افرادی که ورزش میکنند به خاطر اینکه اکسیژن بیشتری به مغزشان میرسد و تناسبی در کارکرد جسمانیشان وجود دارد، در وقوع مشکلات و هنگامی که تحتفشار و درگیر یک مشکل خاص هستند، میتوانند راهحلهای بیشتر و بهتری را به ذهن آورند.
پس فردی که ورزش نمیکند، هنگامی که دچار مشکل میشود، عضلات او خسته و شل میشوند و از طرف دیگر نیز اکسیژن کمتری به مغز او میرسد و فرد سریع خسته میشود. به همین دلیل تحمل این فرد برای مواجه شدن با مشکلات، بسیار کاهش پیدا میکند.
حتما بخواتید : آسایش جسم و روان با ورزش پیلاتس
بنابراین ورزش موجب تناسب جسمانی میشود و تناسب جسمانی نیز موجب بازخوردهای مثبت از طرف دیگران شده و در نتیجه باعث میشود، فرد برداشتهای مثبتی از خود داشته باشد که در نهایت سلامت روانی او افزایش پیدا میکند.
اعتمادبه نفس حاصل اعتقادات درونی ما و همچنین اهدافی است که ما برای خود متصور می شویم.
در دنیای مدرن امروزی این می تواند شامل بسیاری از موارد شود؛ اعتمادبه نفس فیزیکی یکی از آن ها است. ورزش کردن یکی از ابزارهایی است که ما را در دستیابی به اعتمادبه نفس فیزیکی یاری می کند.
در حقیقت داشتن اعتمادبه نفس بالا و متعاقب آن داشتن توانایی واقع بین بودن می تواند تا حد بسیار زیادی به کنترل مشکلات روزمره افراد، حال چه ذهنی و یا جسمی و یا حتی اجتماعی کمک شایانی کند.
تأثیر ورزش در کاهش افسردگی
ورزش احساس رضایت باطنی شخص را بالا برده و فرد حس می کند که به موقعیت هایی دست یافته است. ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی تأثیر به سزایی دارد.
۳۰ دقیقه ورزش در روز می تواند آثار افسردگی را به اندازه برخی روش های روانی- درمانی و داروهای ضد افسردگی کاهش دهد.
یکی دیگر از تاثیرات مثبت ورزش تنظیم در میزان انتقال دهندههای عصبی در سلول عصبی و در نتیجه تعادل و توازن در کارکرد عصبی شخص و کاهش حالت نابهنجاریهای روانی است.
ورزش صحیح به بدن کمک میکند تا در کنترل سیستم عصبی، به دست آوردن اعتماد به نفس، کار کردن و تصمیمگیری صحیح در مواقع بحرانی، موفق تر عمل شود.
انجام تمرینات ورزشی باعث می شود بدن فشار خون خود را تنظیم کند و سیستم های عصبی در مواقع خاصی عکس العمل بهتر نشان دهند.
بهاینترتیب بدن میتواند کنترل بهتری در شرایط بحرانی و فشارهای روحی داشته باشد. از سویی قدرتمندشدن عضلات باعث میشود شخص از نظر تیپ بدنی بتواند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد.
انجام هرنوع ورزشی به طور مستمر و از روی برنامه قابلیت غلبه بر افسردگی را افزایش میدهد اما میتوان گفت هرچه ورزش دارای حالت استقامتی باشد نقش بیشتری در کاهش افسردگی ایفا می کند.
این مطلب را از دست ندهید: کدام ورزشها برای افسردگی مناسبترند؟
ورزش مستمر به طوریکه بدن شروع به تعرق کند و به طور کلی ورزش توام با تعریق و افزایش ضربان قلب، باعث کاهش اضطراب و افسردگی میشود.
همچنین باعث افزایش ترشح آنزیمهای اندورفین، دانپورفین و انکفالین شده که اثر تسکین دهنده و آرامشبخش دارند.
برای افزایش اعتماد به نفس بدنتان را دوست داشته باشید
طبق تحقیقاتی که بر روی 57 نفر، به منظور به دست آوردن تأثیرات مثبت و منفی ورزش بر روی تصویر ذهنی از بدن صورت گرفته است، دریافتیم که داشتن تصویر بدنی مثبت هیچ
ارتباطی به زیبایی و تناسب اندام و مقدار ساعتی که در روز ورزش می کنید ندارد.
البته برطبق این تحقیق، شرکت کنندگان پس از چند ساعت ورزش کردن احساس می کردند که شکل ظاهری بدنشان بهبود چشمگیری داشته است.
در هر صورت اگر سرجایتان بنشینید و ورزش نکنید، هیچ تغییری در اندام و تصویر ذهنی و اعتماد به نفستان ایجاد نخواهد شد. حتی اگر ابتدا احساس اعتماد به نفس دارید ، ورزش منظم بهترین راه برای داشتن احساسی بهتر نسبت به بدن و سلامتی تان است.
تصویر بدنی مثبت، بر تمایل شما به باشگاه رفتن تأثیر دارد
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه تصویر ذهنی ما از بدنمان می تواند بر روی باشگاه رفتن تأثیر داشته باشد؟
پاسخ این است که اگر شما احساس خوبی نسبت به بدنتان نداشته باشید، بهترین راه یعنی نرفتن به باشگاه را انتخاب خواهید کرد.
پیشنهاد ما این است که زیاد نسبت به شکل ظاهریتان حساس نباشید، سعی کنید زیاد به نظرات دیگران در مورد خودتان اهمیت ندهید. قطعاً تفکر مثبت شما نسبت به بدنتان بیشترین تأثیر را روی زندگی تان خواهد داشت.
پس روی اهدافتان تمرکز کنید، ولی به طور کلی ورزش کردن باعث می شود اعتماد بنفستان بالا رفته و تصویر ذهنی تان نیز بهبود یابد. طوری به باشگاه نگاه کنید که به حضور درآن علاقمند شوید، باشگاه دوست شما است نه دشمنتان.
10 دلیل تاثیر مثبت ورزش بر افزایش اعتماد به نفس
حس رضایت از خود
افرادی که ورزش می کنند نسبت به دیگران که ورزش نمی کنند دارای حس رضایت از خود بیشتری هستند .
زیرا این افراد چنین پیش خود می اندیشند که آن ها با انجام دادن ورزش علاوه بر حفظ تندرستی خود کار مفیدی را در طول روز انجام داده اند و این نوع تفکر نهایتاً به حس رضایت از خود منجر می شود و این حس ویژه به شما در افزایش اعتمادبه نفس کمک می کند.
سلامتی جسمی
ورزش کردن باعث می شود که سیستم ایمنی بدن افراد بهتر عمل کند و کارایی بیشتری داشته باشد که نتیجه این عملکرد بهتر درواقع کمتر بیمار شدن افراد است.
حال این سلامتی جسمی به افراد این حس را القا می کند که دارای برتری نسبی هستند و متعاقب آن اعتمادبه نفس افراد بالاتر می رود.
حتما بخوانید: تاثیر شنا بر تناسب اندام
بهبود ظاهر افراد
ظاهر هر شخصی بدون شک جزو مهم ترین ارکان سازنده اعتمادبه نفس افراد است.
همان طور که همگی بر آن واقف هستید داشتن برنامه منظم برای ورزش منجر به داشتن اندامی متناسب و زیبا برای شخص می شود که این اندام زیبا بدون شک باعث افزایش اعتمادبه نفس افراد می شود.
تغییر ساختار فکری
گاهی اوقات هر شخصی ممکن است غرق دریای افکار منفی شود و با ناامیدی دست وپنجه نرم کند که در این زمان ورزش کردن یکی از راه های تغییر ساختار فکری شما از منفی به مثبت است.
زیرا دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که ورزش کردن منجر به شکل گیری ساختار فکری مثبت در افراد می شود.
ساحل ثبات بودن
محققان در تحلیل رفتارهای اجتماعی افراد به این نتیجه رسیده اند که انسان ها در شرایط توفانی زندگی که کشتی افکارشان دچار موج های سهمگین شده است نیاز به سواحل ثبات و امنیت دارد که یکی از این سواحل امن ورزش کردن است. زیرا اشخاص زمانی را که صرف ورزش می کنند دارای امنیت ذهنی و روانی خواهند بود و داشتن این سواحل ثبات در زندگی باعث افزایش اعتمادبه نفس خواهد شد.
اجتماعی شدن
در کل محققان به این نتیجه رسیده اند که یکی از راه های افزایش اعتمادبه نفس و حافظه، داشتن روابط اجتماعی با دیگران است.
به گونه ای که ما در منابع مذهبی نیز شاهد آن هستیم که توصیه های زیادی برای انجام صله رحم می شود، ورزش کردن نیز به دلیل اینکه افراد را در معرض برخورد با دیگران قرار می دهد امکان اجتماعی کردن افراد را فراهم می کند و متعاقب آن اعتمادبه نفس افراد بیشتر می شود.
گذر از محدودیت ها
همیشه در طول تاریخ بشر علاقه زیادی برای گذر از محدودیت ها و به دست آوردن حداکثرها بوده است مثلاً او همواره خواستار طول عمر بی پایان و یا ثروت بی پایان بوده است.
گذر از این محدودیت ها بدون تردید باعث افزایش اعتمادبه نفس می شود، ورزش کردن نیز یکی از راه های گذر از این محدودیت ها است زیرا شما با ورزش می توانید محدودیت های فیزیکی بدن خود را هرچه بیشتر از قبل کمتر کنید و بر توانایی های خود بیشتر بیفزایید که این به افزایش اعتمادبه نفس شما منجر می شود.
بهبود عملکرد جنسی
ورزش کردن تأثیر مستقیم بر بهبود عملکرد جنسی شما می گذارد که نتیجه این بهبود عملکرد جنسی بالا رفتن اعتمادبه نفس شما در زندگی زناشویی است.
این مطلب را از دست ندهید: بهترین ساعت برای تمرینات بدنسازی
افزایش تمرکز اشخاص
اگر شخصی بتواند با تمرکز بیشتری بر روی کاری تمرکز کند از اعتمادبه نفس بیشتری برخوردار خواهد بود و محققان ثابت کرده اند که ورزش کردن یکی از راه های افزایش تمرکز شما بر روی امور محوله است.
ترشح هورمون اندورفین در بدن
تحقیقات نشان می دهد که ورزش کردن یکی از راه های ترشح اندورفین در بدن است که این ماده می تواند استرس و اضطراب موجود در بدن شما را تا حد زیادی کاهش دهد و این کاهش استرس به صورت مستقیم باعث افزایش اعتمادبه نفس شما می شود.