پنیر با گردو

پنیر با گردو

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

الزام گردو در کنار پنیر

در مناطق میانی آسیا و اروپا و هم چنین در تبت و ایران شیر را هنوز هم مانند گذشته تخمیر کرده و از آن ماست و پنیر درست مى کنند. در گذشته انسان هنگامی که دوشیدن شیر را یاد گرفت و به حکم اتفاق انعقاد شیر را مشاهده کرد از آن چیزهاى مختلفى درست کرد که یکى از آن پنیر است. الزام گردو در کنار پنیر نباید فراموش شود.

گفته می شود اولین مایه پنیر از شیره درخت انجیر به دست آمد و انسانهاى اولیه بعد از آن که برگهاى درختان انجیر را در شیر مى انداختند تا شیر ببندد آن را روى سنگ ریخته و پس از سفت شدن ، براى این که آب آن کاملا خارج شود، سنگ دیگرى روى آن می نهادند. به مرور زمان انسان آموخت که از شکم حیوانات شیرخوار، مخصوصا خرگوشهاى وحشى ، مایه پنیر را جمع آوری کند و وقتى پنیر ساخته شد آن را در آفتاب خشک کرده و نمک بزند و در لاى برگ درختان بپیچد و آن را براى روزها و ماههاى آینده مورد استفاده قرار دهد.

هر غذایی با یک مواد غذایی دیگر در تضاد است و بعضی از مواد دیگر روی ان تاثیر مثبت می گذارد. مثل اینکه باید بداینم چه دارویی با چه غذایی ممنوع است بعضی داروها تاثیر مثبت می گذارند وبعضی دیگر تاثیر منفی و حتی خطرناک.

نظر اسلام در مورد پنیر

 

پنیر یکی از مشتقات شیر بوده که از طریق شیر پنیر عمل می آید. پنیرهای کهنه ؛ تازه ، کم نمک ، پر نمک ، و پنیرهایی که از شیر حیوانات مختلف تهیه می شوند همه با کمی تفاوت خواص پنیر را داشته اند. اسلام نیز به این موضوع تاکید داشته و چنانچه گاهی پنیر بعنوان غذایی مکروه معرفی شده گاهی اوقات مستحب هم عنوان شده است اما به شرطی که اگر پنیر را با مغز گردو خورده شود مستحب بوده در غیر این صورت خوردن آن به تنهایی مکروه است.

اسلام برای خوردن پنیر زمان خاصی را معین نموده است . هنگام شب و صرف وعده شام را بهترین موعد برای خوردن پنیر می داند که تاکید خورانده شدن با گردو را دارد به نحوی که امام رضا(ع ) می فرمایند: دو چیزند که هرگاه داخل معده شوند سبب فساد آن می گردند: پنیر و گوشت مانده و نیز امام صادق (ع ) در ضمن خواص چند چیز می فرماید: دو چیز از هر جهت زیان آورند و سود نمی رساند: گوشت مانده خشکیده و پنیر .

تا اینجا به کراهت های مصرف پنیر پرداخته شده بود و قبل از اینکه سخن از استحباب و تعریف به میان آید بهتر است با یک تجزیه علمی ، فلسفه کراهت پنیر را بدانیم ؛ پنیر بکندی جذب و دفع شده و اشتها به غذا را کاهش می دهد ، برای افرادی که مزاج گرمی داشته و نیز کسانیکه مزاجی ملتهب دارند زیان مصرف پنیر کمتر بوده و بر عکس صاحبان طبیعت سرد و بلغمی از زیان خوردن آن در سلامت کامل نیستند .

بخاطر داشته باشید که پنیر غذایی متراکم بوده و بایستی با گوشت و یا با غذاهای که ارزش کمتری داشته مخلوط نموده و آن را مصرف کرد و هنگامی که پنیر را بعنوان دسر صرف می کنید باید در پایان غذایی سبک باشد .

نان و پنیر و گردو از مواد غذایی مورد علاقه مردم به ویژه ایرانیان است، اما آیا گفته گذشتگان ما در مورد پنیر حقیقت دارد و پنیر موجب کندی ذهن می شود ؟ چرا باید گردو را با پنیر مصرف کرد و چرا خوردن پنیر موجب سردرد می شود؟

پنیر ماده‌ای سرشار از پروتئین ، فسفر و کلسیم است . علاوه بر آن مقداری مواد مغذی در گوشت را داراست و از این رو گیاهخواران به جای گوشت از پنیر استفاده می‌کنند.

 

الزام گردو در کنار پنیر

 

راه های خنثی سازی سردی پنیر

برخی افراد معتقدند که پنیر سبب کاهش هوش می‌شود که لازم است در پاسخ به این افراد باید گفت پنیر حاوی ماده‌ای به نام تیرامین است که این ماده می‌تواند وارد مغز شود و نیز موجب کاهش عملکرد ذهنی فرد گردد، البته در عمل باعث کاهش هوش فرد مصرف‌کننده نمی‌شود چراکه در بدن ما آنزیم خاصی وجود دارد و در صورتی که نقصی در عملکرد این آنزیم وجود نداشته باشد و آن مقدار پنیری که فرد می‌خورد بیش از ظرفیت خنثی‌سازی این آنزیم نباشد، این آنزیم می تواند مانع ورود این ماده به مغز شود.

در این میان این آنزیم پنیر برای انجام عمل خود به مس نیاز دارد، بنابراین اگر بتوانیم مقادیر مورد نیاز مس را در کنار آن جای دهیم قرار دهیم پتانسیل بیشتری خواهد داشت که این کار را می‌توانیم با خوردن گردو همراه پنیر انجام دهیم. در واقع از آنجا که گردو حاوی مس بوده می‌توانیم از این طریق، مس مورد نیاز بدن را تامین کنیم.

موضوع مهم دیگر تعادل کلسیم و فسفر بدن است. اگر این تعادل نامتعادل شود و میزان کلسیم بدن از فسفر بیشتر شود این کلسیم اضافی می‌تواند باعث کاهش فسفر در دسترس سلول‌های مغزی شود. این در حالی است که سلول‌های مغزی به کاهش فسفر حساس بوده و این مساله عملکرد مغز را کاهش می دهد.

این در حالی است که پنیر کلسیم بیشتری به نسبت فسفر دارد که در صورت مصرف بیش از اندازه آن، این تعادل نامتعادل می شود و مقدار کلسیم از فسفر بیشتر می‌شود لذا از فسفر سلولهای مغزی استفاده می شود. گردو تا حدودی نیز فسفر دارد که با مصرف آن می‌توانید فسفر مورد نیاز بدنتان را تامین کنید و این تعادل را به حالت اول باز گردانید. پس این قبیل مشکل نیز با مصرف گردو قابل حل است.

البته این باور های اشتباه از آنجا صورت گرفته که اگر این ماده غذایی در هنگام صبح و صرف صبحانه میل شود باعث شده فشارخون افت پیدا کند و به اصطلاح فرد دچار سردی شود. لازم به ذکر است که این افت فشار به اندازه ای نبوده که فرد بتواند آن را حس کند اما افت فشار اثر خود را در ساعات اولیه روز خواهد گذاشت.

بنابراین اگر افت فشار رخ داد خون کمتر به سلول‌های بدن ازجمله سلول‌های مغزی می‌رسد و این سبب کاهش قدرت تجزیه و تحلیل تا چند دقیقه و گاهی تا چند ساعت در فرد می شود و فرد به نظر کمی کم هوش به نظر می رسد ولی این قضیه موقت بوده و با بالا رفتن فشارخون تا حد طبیعی خود این مساله نیز برطرف می گردد. بنابراین اگر بخواهید به همراه پنیر ماده ای غذایی صرف کنید که این مشکلات را ایجاد نکند بهترین گزینه گردو است.

میزان مصرف پنیر برای خانم های باردار

پنیر به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجهی کلسیم و پروتئین منبع غذایی خوبی به شمار می‌آید، بنابراین خانم‌های باردار به شرط کافی بودن مواد دیگر ازجمله مس در رژیم غذایی می‌توانند با خیال آسوده هر میزان که دوست دارند پنیر میل کنند؛ البته لازم به ذکر است که زیاده‌روی در مصرف هیچ ماده خوراکی هر چقدر هم که مفید باشد عوارضی را به دنبال خواهد داشت.

پنیر خصوصا پنیر کهنه و نگهداری شده در آب نمک و گردو به دلیل محتوای بالای تیرامین می توانند منجر به سردرد شود لذا افرادی که سردرد یا میگرن داشته می توانند با حذف این دو ماده ، احتمال تاثیر آن بر سردردشان را بررسی کنند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *