ارزش غذایی کلم از زبان دکتر اسرا تاجیک

ارزش غذایی کلم اززبان دکتراسراتاجیک: کلم که به خاطر شباهت ظاهری با کاهو در این طبقه بندی قرار می‌گیرد در حقیقت از خانواده کلم‌هاست. سبزیجاتی همچون کلم، کلم پیچ و بروکلی جزو مواد مغذی برای بدن محسوب می‌شوند.

اگر سعی دارید رژیم غذایی خود را بهبود ببخشید باید خرید کلم را در لیست مواد غذایی مورد نیاز بگنجانید.همانطور که می‌دانید کلم رنگ‌های مختلفی همچون سبز، قرمز و صورتی دارد و برگ‌های آن نرم و ترد است. این گیاه خوشمزه تنها ۲۰ کالری وارد بدن می‌کند .

این ویدیوازدست ندهید:    ارتباط بیماری قلبی با تغذیه سالم

برای دریافت رژیم غذایی آنلاین روی لینک زیر کیلیک کنید.

خواص کلم برای سلامتی:

مصرف انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف گیاهانی همچون کلم خطر چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و می تواند سطح انرژی بدن را افزایش دهد.

حفاظت از اشعه درمانی(پرتودرمانی):

ترکیبی که در کلم و سایر سبزیجات قرار گرفته در خانواده کلم‌ها یافت می‌شود به عنوان ۳٬۳-دی‌ایندولیل‌متان( DIM ) شناخته شده است و می‌تواند در برابر اثرات مضر اشعه درمانی از بدن محافظت کند. در یک مطالعه انجام شده در دانشگاه جورج تاون، موش‌ها در معرض دوز کشنده‌ای از تابش مضر قرار گرفتند.

برخی از این موش‌ها به صورت درمان نشده رها شدند و برخی نیز با تزریق روزانه DIM درمان شدند. تمامی موش‌های درمان نشده مردند اما بیش از ۹۰ درصد از موش‌هایی که با DIM درمان شده بودند زنده ماندند. موش‌هایی که با DIM درمان شده بودند گلبول‌های قرمز و سفید بالاتری در خون خود داشتند .

این گلبول‌ها معمولا در اثر تابش درمانی کاهش پیدا می‌کند. به خوبی مشخص شده است که DIM دارای اثر محافظتی در برابر سرطان است. دانشمندان امیدوارند از این ماده برای محافظت از سلول‌های سالم در طی پرتودرمانی سرطان استفاده کنند.

پیشگیری ازابتلا ب سرطان:

ترکیب دیگری که در کلم یافت می‌شود سولفورافان است . این ترکیب می‌تواند با سرطان مبارزه کند. تحقیقات انجام شده در طول سی سال گذشته نشان می‌دهد که مصرف منظم سبزیجاتی همچون کلم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. تحقیقات اخیر نیز توانایی این ترکیب حاوی سولفور را تایید کرده است. . نتایج امیدوار کننده نشان می‌دهد انواع مختلفی از سرطان همچون مری، پروستات و پانکراس با مصرف این ماده بهبود ‌یابد.

محققان دریافته‌اند که سولفورافان توانایی مهار آنزیم مضرهیستون داستیلاز را دارد. این آنزیم در توسعه و پیشرفت سلول‌های سرطانی نقش مهمی دارد. ماده طبیعی دیگری که در کلم، جعفری و کرفس یافت می‌شود آپی ژنین است.این ترکیب می‌تواند اندازه تومور را در سرطان‌ سینه کاهش دهد. محققان ادعا می‌کنند که یافته‌های آنان نشان می دهد آپی ژنین توانایی کافی برای درمان سرطان را دارد . کلم قرمز حاوی یک آنتی اکسیدان قدرتمند به نام آنتوسیانین است که می تواند سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی را کم کند، سلول‌های سرطان تشکیل شده را از بین ببرد و از ایجاد تومورهای جدید جلوگیری کند

دیدگاه‌ها ۰

*
*