ارتباط تغذیه و بیماری آلزایمر

ارتباط تغذیه و بیماری آلزایمر :بیماری آلزایمرشایع‌ترین و شدید‌ترین نوع از انواع مختلف زوال عقل در جهان می‌باشد به طوری که در کشور انگلستان ۸۵۰.۰۰۰ سالمند ۶۵ ساله از بیماری آلزایمر رنج می‌برند (یک نفر از بیست نفر)، بنابراین یکی از مشکلات مهم در حوزه سلامت، بیماری آلزایمر می‌باشد که می‌تواند بار اجتماعی – اقتصادی فراوانی را به همراه داشته باشد.

اساساً زنان بیشتر از مردان به آلزایمر مبتلا می‌شوند به طوری که بروز آلزایمر در زنان ۶۵ ساله ۱ در ۶ نفر و در مردان ۱ در ۱۱ نفر می‌باشد، همچنین زوال عقلی در زنان نسبت به مردان با سرعت بیشتری رخ می‌دهد (۲ برابر) که وقوع یائسگی زنان در سن ۴۵-۵۵ سالگی این مساله را توجیه می‌نماید.

علائم بیماری آلزایمر شامل از دست دهی حافظه، گیجی، عدم قدرت تصمیم‌گیری و مشکلات ذهنی می‌باشد.

برای دریافت رژیم غذایی آنلاین روی لینک زیر کلیک کنید.

 

تغذیه در آلزایمر

 

یکی از عوامل مهم در سلامت و عملکرد مناسب سلول‌های عصبی، ذخیره کافی از مواد مغذی و ضروری برای مغز می‌باشند.

این مواد مغذی شامل آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها (B، C، E، D، A. و K)، پلی فنل‌ها و ماهی‌ها می‌باشند که دارای ارتباط مثبت با بیماری آلزایمر می‌باشند.

اگر چه مکانیسم دقیق مواد مغذی در آلزایمر مشخص نمی‌باشد، اما این مواد با کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش تجمع پروتئین آمیلوئید بتا می‌توانند از پیشرفت آلزایمر جلوگیری نمایند.

 

وزن ایده آل

 

چاقی و سوءتغذیه، هر دو به عنوان عوامل خطر برای آلزایمر شناخته شده‌اند. در ارتباط با وضعیت چاقی مشخص شده است که چاقی و اضافه وزن در دوران میانسالی می‌تواند باعث افزایش بروز آلزایمر در سالمندی گردد در حالی که ریسک آلزایمر در افراد سالمند چاق کمتر می‌باشد در نتیجه داشتن وزن مناسب در زمان میانسالی می‌تواند اثرات محافظت کننده‌ای بر آلزایمر در سالمندی داشته باشد.

همچنین مشخص شده است که کاهش وزن و سوء تغذیه شدید به دلیل تأثیر بر وضعیت تغذیه و کمبود ریز مغذی‌های ضروری برای سلول‌های مغزی، سرعت کاهش عملکرد شناختی را افزایش دهد.

دیدگاه‌ها ۰

*
*