محققان تاکید دارند که ارتباط تنگاتنگی میان مصرف افراطیون قند و شکر و بیماران آلزایمر و زوال عقل وجود دارد بر این اساس که افزایش میزان شکر در خون تاثیرات زیان باری بر قدرت درک مغز بر جای می گذارد.
از سوی دیگر، یکی از پزشکان حاضر در این تحقیق مطرح کرده که روشن است که مصرف زیاد شیرینی جات منجر به بیماری دیابت و چاقی می شود، به همین دلیل رابطه بالقوه بین قند و بیماری آلزایمر معلول دیگری برای محدود کردن مصرف مقادیر زیادی از قند و شکر و به طور کل شیرینی جات و مواد غذایی گلوکزدار است.
این تحقیق که بر روی عملکرد مغز ۳۰ نفر آزمایش شده است که بعضی از این افراد از بیماری آلزایمر رنج می بردند، آشکار می کند که ارتباطی میان میزان گلوکز و بیماری آلزایمر وجود دارد.دانشمندان امیدوار هستند تا با استفاده از نتایج این تحقیقات و آزمایش انجام شده بتوانند راه درمان بیماری آلزایمر را شناسایی کنند. اما نتایج برخی دیگر از تحقیقات نشان می دهد که مصرف شیرینی جات و شکر عامل مستقیم بیماری آلزایمر نیست.
با هر دو قاشق و نیم شکر ۵۴ درصد بیشتر از دیگران احتمال ابتلا آلزایمر دارید.نتایج تحقیقات متعددی که توسط محققان آمریکایی صورت گرفته است نشان میدهد، مصرف شکر خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان زیادی افزایش میدهد.
براساس این تحقیقات، افرادی که روزانه دو قاشق و نیم شکر می خورند، ۵۴ درصد بیش از سایرین در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.
براساس این نتایج، مصرف روزانه یک قوطی کوچک نوشابه میتوانداحتمال خطر ابتلا به این بیماری را تا۴۷ درصد افزایش دهد.
داگ براون، محقق ارشد پژوهشهای پیوسته آلزایمر، گفت: «با توجه به نتایج اصلی این تحقیق، میزان استفاده قند و ابتلا به دیابت نوع ۲ با یکدیگر در ارتباطند و تحقیقات قبلی دیابت نوع ۲ را یکی از عامل های اصلی ابتلا به زوال عقل عنوان کرده است».
این بررسی به روشنی نشان داده است، مصرف قند و شکر می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا حد زیادی افزایش دهد و انواع قند از آب میوه صنعتی تا لیموناد، همگی چنین تاثیر مشابهی با نوشابه دارند.
یکی از محققان این مطالعه میگوید: «یک رژیم غذایی سالم و نرمال میتوان خطر ابتلا به این بیماری را تا حد چشمگیری کاهش دهد؛ غذاهای دریایی و رژیم مدیترانهای می توانند عاملی برای دفع این بیماری باشند». اگر آداب و ممنوعیت های غذایی را توجه کنیم درصد کمتری برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. الزام گردو در کنار پنیر یک از این اصول غذایی است که باید رعایت شود.
آلزایمر را اولین بار روانپزشک آلمانی به نام «آلویز آلزایمر» در سال ۱۹۰۶ میلادی کشف ، شناسایی و معرفی کرد.
اغلب این بیماری در افراد بالای ۶۵ سال خود را نشان می دهد؛ اگر چه آلزایمر زودرس (با شیوع کمتر) ممکن است زودتر از این سن در میان افراد خود را نشان دهد. در سال ۲۰۰۶ میلادی ۲۶ میلیون و ششصد هزار نفر در جهان به این بیماری مبتلا بودند و پیشبینی می گردد که در سال ۲۰۵۰ میلادی از هر ۸۵ نفر یک مبتلا به آلزایمر در جهان باشد.
حدود پنج درصد از جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا بوده و این در حالی است که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد سالمندان در این گروه سنی از بیماری آلزایمر خفیف عذاب می کشند. نتیجه این بررسی نیز در «دیلیمیل» منتشر شده است.
پژوهشگران دانشگاه آلاباما گزارش دادهاند که مصرف بی اندازه و زیاد نوشابههای شیرین (سوداها) و شکر میتواند در بروز و پیشرفت بیماری آلزایمر نقش بسزایی داشته باشد.
این مطالعه علمی که روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده، نشان می دهد که به طور کلی شکر و مواد قندی میتواند عامل پیری زودرس سلولهای مغز و اعصاب باشد و در درازمدت سبب بیماری فراموشی گردد.
در این مطالعه علمی به موشهایی که از نظر ژنتیکی آمادگی ابتلا به بیماری آلزایمر و احتمال این بیماری را داشتند در طول ۲۵ هفته مقداری مواد قندی که به اندازه پنج لیوان نوشابه گازدار بود، خوراندند و به دسته دیگر از این موش ها فقط آب دادند.پس از مدت مذکور مشاهده شد که موشهای دسته اول که میزان زیادی مواد قندی دریافت کرده بودند بسیار سریعتر (حدود دو برابر) به بیماری آلزایمر مبتلا شدند. این دسته از موشها به طور کلی ۴۳ درصد انرژی مورد نیاز خود را از مواد قندی دریافت کرده بودند و پس از ۲۵ هفته ۱۷ درصد مشخص شد که بیشتر از گروه دوم وزن اضافه کردند.
علایم این بیماری مانند سرگردانی و اختلال در یادگیری و غیره در موشهایی که به بیماری آلزایمر دچار شده بودند به روشنی محسوس بوده و نشان میدهد که مصرف افراطی مواد قندی میتواند صدمه غیرقابل جبرانی به مغز وارد کند.محققان این تحقیقات معتقدند که مصرف زیاد مواد قندی ممکن است در انسان هم سبب بروز بیماری آلزایمر شود. به همین جهت بررسیهایی را در این مورد روی انسان ها شروع کردهاند.
بیسکویت، کلوچه، آبنبات کیک، بستنی قیفی. از جمله شیرینیجات کاذب است. اما در مغز چه اتفاقی می افتد که مقاومت در برابر خوراکی های شیرین را خیلی سخت میکند؟ مغز انسان میزان انرژی بیشتری نسبت به هر عضو دیگری در بدن نیاز دارد و گلوکز، منبع سوخت این انرژی است. در واقع مواد قندی یک اصطلاح کلی برای تعریف کربوهیدرات هاست، و این در انواع غذای ها و نوشیدنی ها یافت می شود. تاثیر شکر بر مغز بوسیله تجزیه کربوهیدرات بوجود می آید.
شکر می تواند مانند یک مخدر عمل کند .دانشمندان عنوان می کنند که غذاهای شیرین – همراه با مواد غذایی شور و چرب – ممکن است تاثیرات اعتیاد آوری در مغز بوجود آورد و سبب شود که به طور ناگهانی کنترل خود را از دست دهیم و نیز افزایش وزن یکی دیگر از تاثیرات نامطلوب مصرف شکر زیادی است.
این احساس نیاز بیشتر به قند و تاثیر شکر بر مغز در انسان های اولیه بسیار حائز اهمیت بود زیرا آنان با خوردن میوه های شیرین احساس نیاز بیشتری به آن داشتند و حتی سبب ادامه بقای انسان های نخستین هم می شد. اما این موضوع در دنیای کنونی کمی تفاوت دارد. ما نیاز به شکار غذای خود نداریم و به سهولت می توانیم از سوپر مارکت محل، گوشت و شکر و انواع مواد غذایی مختلف را بخریم. پس امروزه تاثیر شکر بر مغز تا حد زیادی از مفید بودن به سمت مخرب بودن رفته است.
با توجه به اعتیادی که مصرف شکر برای مغز ایجاد می کند، کنترل این ویار ها نیاز به کنترل بر حوس و غریزه های ذاتی خودمان دارد. به عنوان مثال کسی که یک گاز بستنی می خورد و دیگر از خوردن آن امتناع می کند واقعا باید اراده خیلی بالایی داشته باشد .